מי מאיתנו לא היה רוצה שתהיה לו את היכולות של שף פרטי, לערוך ולהכין ארוחות ומנות מרשימות, מנות שכל אורח ילקק את האצבעות ויבקש את המתכון, מנות שירשימו את המשפחה ביכולות הקולינריות שלך, יכולות שיגעו כהפתעה גמורה.
לכולנו נשרף לא פעם ולא פעמיים תבשיל זה או אחר, האורז נשרף בתחתית, קדרת העוף יצא יבש והעוגה נפלה ובמקום עוגה לתפארת יצא בלילה לא ברורה של ביצים וקמח. כולנו רוצים ללמוד לבשל, אנו לא צריכים להיות שפים מקצועיים אבל שלפחות תהיה לנו היכולת להכין ארוחה אחת שנוכל להתגאות בה והיא תהיה "סימן ההיכר" שלנו כשזה נוגע למטבח.
הרי ישנם הזדמנויות ואירועים שבהם אנו נאלצים לבלות במטבח ולהכין משהו אם זה לכבוד ערב החג או למפגש עם חברים, ואין דבר מספק יותר מאשר לשמוע שכולנו נהנו הכי הרבה מהמנות שלך ויותר משל אחרים, כולנו אוהבים לקבל טפיחה על השכם ו"כל הכובד".
אבל מה לעשות לא כולנו מרגישים בבית במטבח ולא לכולנו בישול בא בטבעיות, ישנם אלו שמספיק להם ספר מתכונים בשביל ליצור ארוחה מרשימה וישנם אלו שלא משנה כמה הם יעקבו במדויק אחרי המתכון התוצאה הסופית אף פעם לא תצא כמו התמונה שבספר.
ישנם מס' אפשריות שתוכלו לבצע על מנת לשפר את כישוריכם הקולינריים, למשל, תוכלו לקחת קורס בישול שילמד אתכם את כל היסודות שבבישול, ישנם קורסים שונים וכולם מתמחים בבישול ספציפי, אם זה הכנת סושי, או קורס לבישול צרפתי ישנם גם סדנאות שוקולד וסדנאות אפייה, האפשריות רבות ועליכם לבחור איזה סגנון בישול מעניין אתכם הכי הרבה. בסדנא עצמה מס' משתתפים המחולקים לזוגות, כל זוג מכין את המנה שאותה מלמדים באותו שיעור, כשלבסוף כולם טועמים מכולם ומקבלים טיפים, הערות ותשבחות על התבשיל שלכם.
אפשרות אחרת היא לקחת שף פרטי שיעבר לך או לקבוצת חברים קורס מזורז, השף הפרטי מגיע עד מקום האירוע עם כל הכלים והמצרכים הנחוצים, ויחד אתם מכינים ארוחה. השף הפרטי ילמד אתכם טריקים וסודות בבישול, ייתן הערות ובסיום ההכנות תיהנו אתם ובת זוגתכם או חבריכם מארוחה טעימה שאותה אתם הכנתם.
המאמר מוגש מטעם נתי נוישטיין כותב חובב בנוסף ד"ר נתי נוישטיין פיתח שיטה ייחודית לעבור את מקצועות הכלכלה.